Z powodu epidemii listonosze będą pracować w domu. Przeczytają listy i jeśli będzie w nich coś ciekawego, zadzwonią i opowiedzą :))
Płaty w winie - doskonałe jako codzienny obiad ale również jako danie imprezowe.....polecam!
40 dkg średniej wielkości pieczarek, 2 podwójne płaty z kurczaka, mały pojemnik gęstej śmietany (Szef kuchni), 1 por (biała część), kieliszek białego wytrawnego wina (ja daję pół szklanki), 2 łyżki masła, olej, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej.
Umyte pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Piersi kurczaka pokroić na nieduże kawałki, podsmażyć na pozostałym maśle, nie rumieniąc. Por pokroić w grube krążki, a następnie osobno podsmażyć na oleju, żeby zmiękł. Kawałki kurczaka, pieczarki i por wrzucić do większego garnka. Dodać śmietanę, wino, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wymieszać. Chwilkę trzymać na małym ogniu, mieszając. Przełożyć do salaterek i podawać gorące.
helios7 2020-10-13
Skoro można zdalnie leczyć, to tym bardziej można przekazywać pocztę, hi hi. Świat się zmienia, tempo mnie przeraża. Przepis ciekawy, zrobię, ale bez kurczaka, bo kocham zwierzęta;)))