Makowiec japoński po rozkrojeniu.

Makowiec japoński po rozkrojeniu.

Makowiec japoński.

Składniki:
Masa makowa w puszce -850 g
3-4 jabłka
6 jaj
łyżeczka proszku do pieczenia
9 łyżek kaszy manny
Bakalie –suszone śliwki, suszone morele
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do masy makowej. Następnie dodać posiekane bakalie, proszek do pieczenia i kaszę mannę oraz żółtka jaj i wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z masą makową.
Gotowe ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki 25x30cm.
Piec ok. 60 min w 180 stopniach.
Ciasto wystudzić i udekorować polewą czekoladową.

choco13

choco13 2014-07-20

Wyglada przepysznie..pozdrawiam :)

violinka

violinka 2014-07-20

bardzo smakowicie wygląda mniammmmmmmm

lila08

lila08 2014-07-20

to coś dla mojego M . uwielbia wszystko ,co z makiem...

jola09

jola09 2014-07-20

pycha

niusia1

niusia1 2014-07-20

i twoje ciacho pyszne; u mnie to się nazywa "salceson",bo jabłka kroję w kostkę i wygląda jak salceson;

niusia1

niusia1 2014-07-20

re: to u mojej córki- mieszka obok;

ewaiza

ewaiza 2014-07-20

wyglada przepysznie

laura5

laura5 2014-07-21

Dzien dobry :)Witamy was milutko i cieplutko w nowym tygodniu :)
Usiądź na chwilę i napij się ze mną porannej kawy. Zapraszam...

szaman1

szaman1 2014-07-21

Witam w bardzo upalny dzień ,proponuję wypad nad wodę . Pozdrawiam :)))

anad60

anad60 2014-07-21

wygląda przepysznie.....lubię wszystko z makiem *;*
Pozdrawiam Olu serdecznie :))

kimeraj

kimeraj 2014-07-28

Rewela!

dodaj komentarz

kolejne >