Makowiec japoński.

Makowiec japoński.

Składniki:
Masa makowa w puszce -850 g
3-4 jabłka
6 jaj
łyżeczka proszku do pieczenia
9 łyżek kaszy manny
Bakalie –suszone śliwki, suszone morele
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do masy makowej. Następnie dodać posiekane bakalie, proszek do pieczenia i kaszę mannę oraz żółtka jaj i wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z masą makową.
Gotowe ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki 25x30cm.
Piec ok. 60 min w 180 stopniach.
Ciasto wystudzić i udekorować polewą czekoladową.

lilaroza

lilaroza 2014-07-20

Dzięki za przepis....bardzo mi się spodobał :)

ewaiza

ewaiza 2014-07-20

ciasto mi sie podoba i przepis latwy

hellena

hellena 2014-07-20

Ciasto jest pyszne,tylko ja robiłam nie z masy makowej tylko z maku ugotowanego i przepuszczonego przez maszynkę,ale tak jest prościej. Jest naprawdę bardzo dobre,wilgotne,uwielbiam je dlatego nie piekę już :))

ania03

ania03 2014-07-20

Super przepis...pozdrawiam

anad60

anad60 2014-07-21

wygląda rewelacyjnie....mniam *;*

dodaj komentarz

kolejne >