z podtytułem: potrawy z warzywami przez cały rok /zdjęcie, jak widać, nie przedstawia barszczu/
BARSZCZ Z RYB: 1,5 litra wywaru z ryb, 5-6 buraczków, 1/2 szkl. śmietany, 1-2 łyżki mąki,
2 łyżki koncentratu pomidorowego, kwas z buraków, koperek, sól, pieprz i cukier do smaku.
Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać wywarem i kwasem z buraków, chwilę pogotować, pozostawić na 2 godziny.
Potem przecedzić, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką i koncentratem pomidorowym,
zagotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami z wody polanymi zrumienioną tartą bułką wymieszaną z roztopionym masłem lub margaryną.
Ciekawe jak smakuje taki barszcz:)
jaworr 2018-03-04
Noże być dobre, ale ja raczej już nie eksperymentuję, tylko swoje stare stosuję......życzę miłego wieczoru niedzielnego Wisiu, oraz nowego tygodnia szczęśliwego...:)
dankach 2018-03-05
Ja wprawdzie mam teraz czas na eksperymentowanie w kuchni ale muszę pamiętać ,że mam do wykarmienia kilkoro głodnych. A co jakby im nie zasmakowało? Pozdrawiam!
asiao 2018-03-05
Brzmi nieźle, ale to chyba jakiś wigilijny barszcz? Choć i w poście się nada... :) Życzę udanego eksperymentu :)
adam24l 2018-03-05
Ciekawy przepis
Miłego poniedziałku.Zapraszam do głosowania na top10,nowość i Propozycje.
stasia9 2018-03-05
Jakoś nie przemawia mi do podniebienia taki przepis....wypróbuj to i ja spróbuję....smacznego.....
izolek 2018-03-05
Gotuję zupę rybną i gotuję barszcz z buraków ale razem...?
Chociaż czasami smak zaskakuje.
Jeżeli ugotujesz to napisz.
(komentarze wyłączone)