Dżem z borówek amerykańskich

Dżem z borówek amerykańskich

1 kg borówek amerykańskich
1 i 1/2 szklanki cukru

Borówki zasypać cukrem (można podlać 1/2 szklanki wody) i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając aż masa lekko zgęstnieje.Gorący przełożyć do słoiczków i od razu zamykać (nie wymaga pasteryzacji)

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2018-07-19

Apetyczny musi być...pewnie spróbuję...:))

lujaro4

lujaro4 2018-07-19

Chyba pycha...a myśmy pożarli na surowo!

baygel1

baygel1 2018-07-19

Nigdy nie robiłam ..... pasuje wypróbować !

myszka2

myszka2 2018-07-19

Nie jadłam jeszcze takiego dżemu,a na pewno pyszny☺

kawa84

kawa84 2018-07-19

Mniammi:)

kimeraj

kimeraj 2018-07-20

Pycha!

dodaj komentarz

kolejne >