5 udek z kurczaka
3 woreczki ryżu
2 cebule
2 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
na zalewę:
1 łyżka masła
2 łyżki vegety
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
Umyte udka osuszyć przekroić na dwie części i oprószyć przyprawą do kurczaka.Cebulę i czosnek posiekać i obłożyć nimi udka,odstawić na godzinę do chłodu.
Do żaroodpornego naczynia wsypać ryż,ułożyć na nim udka razem z cebulą. Składniki zalewy zagotować z 1,25 l wody.Wlać do mięsa,przykryć i wstawić do piekarnika na 60 min w 180 °C
dodane na fotoforum:
gosku 2014-01-16
ja tez uwielbiam udka :)
gosku 2014-01-16
re. e tam ...po co mi taki klopot:)
danka1 2014-01-16
Lubię drugie danie z ryżem
renia37 2014-01-16
POZDRAWIAM SERDECZNIE
stasia2 2014-01-16
Pozdrawiam cieplutko mniam,,mniam,,,
ania03 2014-01-17
fajne...ja też kiedyś robiłam ale u mnie nie ryżojady to tera piekę solo same udka w przyprawach ewentualnie nadziewane pałki:)
fihters 2014-01-17
Superrr! Też lubię;)
Tak niewiele potrzeba by sercem odmienić świat...
uczynić z niego skrawek nieba. Sprawić, by człowiek człowiekowi bliski się stał. Tak niewiele potrzeba,
by każdy szczęście miał.
Fantastycznego Weekendu, Pełnego Słońca, Uśmiechu I Życzliwych Ci Osób. Cieplutko Pozdrawiam.
magdabo 2014-01-18
Takie danie to ja bardzo lubię ...