Coraz bardziej czerwone

Coraz bardziej czerwone

Wartości odżywcze jarzębiny
Owoce jarzębu, znanego, powszechnie rosnącego u nas drzewa, są ozdobą jesiennego krajobrazu. Koralowe, kuliste owoce to doskonałe źródło witaminy C (35–45 mg w 100 g, czyli mniej więcej tyle, co w cytrusach) i beta-karotenu. Zawierają też witaminy z grupy B, PP i K, potas, sód, magnez i miedź. Mają też kwasy organiczne, antocyjany, flawonoidy, garbniki, pektyny i cukry.

trawnik

trawnik 2016-07-29

Ale nie są tak smaczne jak cytrusy :( Pozdrawiam serdecznie :)))

extensa

extensa 2016-07-29

Same witaminy - niech sobie powoli dojrzewają:)
re.: rzeczywiście, jeszcze nigdy dziewanna tak duża w tym ogrodzie nie wyrosła, trochę już przekwita, ale obsypana kwieciem wyglądała naprawdę imponująco!
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę:)

kopytka

kopytka 2016-07-29

re: qwitek - jest jeszcze pralka, kawiarka i będzie syfon, gaśnica i pieprzniczka...

wojci52

wojci52 2016-07-29

Dla mnie to oznacza, że idzie jesień...

tanna

tanna 2016-07-29

Wyglądają pięknie, a jeszcze na dodatek są bardzo zdrowe.:)
Ciekawie je opisałeś.:)Rośnie także na moim Osiedlu.:)
Dziękuję bardzo.Tobie także życzę miłego wieczornego odpoczynku, oraz spokojnej nocy Witku.:)

nemo60

nemo60 2016-07-30

Nic tylko szamać ;) .

jadpaw5

jadpaw5 2016-07-30

Już można robić korale, ale na jarzębiak trzeba jeszcze poczekać

tanna

tanna 2016-07-30

Re:Chętnych na grę w piłkę,to tutaj raczej nie zobaczę.:)
Poza tym pogoda piękna, więc wolą iść na basen niż siedzieć w Parku.:)Dziękuję bardzo Witku.:)Tobie również przesyłam wakacyjne pozdrowienia.:)

dodaj komentarz

kolejne >