Potrzebuję pomocy!!!
Kupiłam wczoraj skakankę, w domu rozpakowałam...położyłam na podłodze, a ona nie skacze ;))
Dzisiaj zapodaję pomysła na paprykowe smaki w zimie.
Paprykę umyć, osuszyć, zapakować do woreczków (pojemniczków) i zamrozić.
Do kanapek nadaje się średnio, ponieważ robi się mięTka, aczkolwiek my jedliśmy, bo dalej jest pachnąca i smaczna. Za to do sosów, lecza, gulaszu, zup, zapiekanek, pizzy i innych jest fantastyczna! Polecam!
dodane na fotoforum:
madu02 2022-09-02
Też tak można, ale wolę zawekowane z miodem, czosnkiem w delikatnej octowej zalewie z przyprawami.
kimeraj 2022-09-02
re: madu02: ale te z zalewy octowej nie wykorzystasz do sosu, zapiekanek, pizzy ani zup :/ Ja podałam sposób na mrożenie surowej papryki, którą w zimie przerabiam na kilkanaście sposobów :)
krycha2 2022-09-11
Skorzystam z tego "pomysła" Kasiu...Mroziłam grzybki to i papryka się zamrozi....Pozdrawiam. A skakankę przywołaj do porządku...niech skacze ...a co...
helios7 2022-10-09
Do podjadania jest pyszna papryka podpieczona - obieramy gorącą ze skórki, gdy wystygnie kładziemy na każdą warstwę płatki czosnku i skrapiamy octem winnym lub jabłkowym, wszystko zalewamy oliwą z oliwek - pychotka ;))