Ogórki konserwowe :)

Ogórki konserwowe :)

Fajny ten upał. Taki qrwa nie za zimny *,*

Zalewa: 5 l wody, 3 szklanki octu, szklanka cukru, 3 duże łyżki soli.
Zalewę lekko podgrzewamy tak aby składniki się połączyły.
Do każdego słoika dajemy natkę pietruszki, listki selera, kilka ziaren pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki nasion gorczycy, duży ząbek czosnku, średniej grubości krążek cebuli, kawałek marchwi, małą laseczkę chrzanu i łodygę zielonego kopru. Układać ogórki i zalać zalewą. Słoiki ustawiamy w kociołku, zagotowujemy wodę i natychmiast zestawiamy z ognia, wyjmujemy słoiki i studzimy.

niusia1

niusia1 2021-07-28

brawo TY- ja już zakończyłam "produkcję"

kimeraj

kimeraj 2021-07-28

re: Reniu, ja dopiero się rozkręcam - jak moje ogóreczki :))))

niusia1

niusia1 2021-07-28

re; a nasze już sie skończyły,ale ja zaczynałam produkcje w pierwszych dniach lipca to maja prawo już sie skończyć

satsuma

satsuma 2021-07-29

Ostatnio się zraziłam bo ogórki były niedobre.

milka69

milka69 2021-07-29

Super. Pozdrawiam

astra40

astra40 2021-07-30

Podziwiam!

niusia1

niusia1 2021-07-30

re: Kasiu ja nazywam po staremu,po polsku i mówię przecier a teraz cytat z netu: Nie ma żadnej różnicy, ponieważ passata pomidorowa to inaczej przecier pomidorowy.

kimeraj

kimeraj 2021-07-30

re: do passaty daję świeżą bazylię i oregano oraz oliwę z oliwek, dlatego taka włoska nazwa :)

niusia1

niusia1 2021-07-30

re; jak zwał tak zwał- ważne,że nam służy i jest dobre bo swojsie

kimeraj

kimeraj 2021-07-30

re: o to to :))

dodaj komentarz

kolejne >