daro51 2021-10-15
To jest to , co ja uwielbiam , ale makaron musi być nitki :))))))))))))) Właśnie tak , dużo warzyw.....:))))
asiao 2021-10-15
I nie ma jak polska kuchnia! :)))
U mnie też rosół dzisiaj :) chyba nie przypadek? :))
daro51 2021-10-15
Co Wy dziewczyny zmówiłysście się ? Tu rosół , tam rosół. No dobra , sam uwielbiam rosół. Powiedz miła , co tam w garze oprócz warzyw jest ? Ja ostatnio wrzuciłem dwa udka , ale nie było tyłu oczek , co u Ciebie. Następnym razem dorzucę kilka łapek , a co Wy na to ?
jokam 2021-10-15
Darku,
u mnie kawłek kury zagrodowej, dwa udka kurczaka kukurydzianego, cztery skrzydełka kurczaka zwykłego, sporo serduszek i duuużo włoszczyzny.
daro51 2021-10-16
Nie kumam , dwa udka kurczaka kukurydzianego..... ?????????????
jokam 2021-10-16
Darku,
Kurczaki kukurydziane karmione są specjalną paszą zawierającej minimum 50 procent kukurydzy, pozostała część paszy to różne zboża. Produkty, z których powstaje pasza nie są modyfikowane genetycznie. Kupując kurczaka kukurydzianego mamy pewność, że mięso to jest zdrowe, hodowane bez użycia hormonów wzrostu i antybiotyków. Oferowane przez polskich producentów kurczaki kukurydziane pochodzą z mazowieckich gospodarstw, żywione są paszami zbożowymi, których składniki uprawiane są na polskich polach.
Różnicę widać już na pierwszy rzut oka. Kurczaki kukurydziane są nieco mniejsze od zwykłych, a ich skóra ma lekko złotawą barwę. Ponadto różnią się nieco smakiem łagodny sposób chowu sprawia, że mięso jest niezwykle delikatne, a kukurydziana pasza sprawia, że ma lekko słodkawy smak.
daro51 2021-10-16
....delikatne jak kobiece usta :))))) nie wiedziałem i dziękuję za obszerne wyjaśnienie :)))
astra40 2021-10-18
A ja do mojego ostatniego rosołku dałam pół kurczaka zagrodowego, kawał przerośniętej wołowiny z kością, kawałek kaczki, kilka żołądków z indyka i mnóstwo warzyw ;) Wołowinę dodaję zawsze;)