PIERŚ Z INDYKA Z ANANASEM

PIERŚ Z INDYKA Z ANANASEM

PIERŚ Z INDYKA Z ANANASEM

1 pierś z indyka
ananasy (krążki)
2-3 ząbki czosnku
majeranek
przyprawa do indyka (kamis)
sól, pieprz

1 łyżeczk mąki ziemniaczanej
słodka śmietanka

Indyka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem , nafaszerowac czosnkiem , Naciąć kieszeń i włozyc do niej pokrojonego w kostke ananasa, Wstawić do lodówki. (ja zostawiam na cała noc)

Następnie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości w zamkniętym naczyniu (zależne jest to od wielkości piersi- ale tak ok. 1.5 godziny w 180-190 stopniach). Pod konić przypiąc wykałaczkami na wierzchu mięsa krążki ananasa i wszystko przyrumienić

Mięso po upieczeniu pokroić na plastry.
Ułożyć je w naczyniu (żaroodpornym)na przemian z krążkami ananasa.
a do sosu dodac smietanke z mąka ziemniaczna

JA PIEKĘ W TOREBCE TO PIECZENIA BEZ TŁUSZCZU OKOŁO 1.20 MIN POTEM WYJMUJE Z TOREBKI , PRZYPINAM KRĄŻKI ANANASA I ODKRYTE MIESO PIEKĘ JESZCZE OKOŁO 20 MIN

dodane na fotoforum:

gabi99

gabi99 2010-01-17

Ojej ale musi być dobre

monia13

monia13 2010-01-17

Wygląda pysznie :-)))

mania99

mania99 2010-01-18

piękne są Twoje dania pozdrawiam

kopytka

kopytka 2010-01-18

witam wieczorkiem... życzę cieplutkiej nocki..
piękna fotka...

dodaj komentarz

kolejne >