CIASTO W PRZEKROJU

CIASTO W PRZEKROJU

Na samym spodzie to jest ciasto marchewkowe bez maki i cukru,na nastepnej
stronie jest przepis
Druga warstwa to ptasie mleczko zrobione
1/2 l mleka skondensowanego nieslodzonego trzeba mocno podgrzac z dwiema lyzeczkami cukru (dalam cukier stevia)
nie gotowac .Rozpuscic torebke mala zelatyny w tym mleku i schlodzic. Gdy zacznie tezec zmiksowac i uklepac w foremce (szybko tezeje miksowane).
Trzecia warstwa to mieszanka owocow
mrozonych ugotowana ,dodalam tez troche cukru stevia ,zmiksowalam i dalam wieksza torebke zelatyny .Mialam jutro kroic ,ale ta babska ciekawosc co to wyszlo? to dzis kroilam.

dodane na fotoforum:

kimeraj

kimeraj 2013-08-09

Ewciu,przepisik szybciutko proszę :)) Dziękuję :)

choco13

choco13 2013-08-09

Super ciacho!!

moon7

moon7 2013-08-09

Super to ciasto! Fajny przepis

lila08

lila08 2013-08-09

olalaaa...super przepisik!!!

moon7

moon7 2013-08-09

Ja rowniez zycze Ci dobrej nocki:-))

berblak

berblak 2013-08-09

super torcik!

alkaa

alkaa 2013-08-09

same pyszności...a już tak późno i ślinka leci na coś słodkiego-Izuniu, a mogłabyś powiedzieć ile to jest mała torebka żelatyny ? -dzięki

fanrats

fanrats 2013-08-10

Podziwiam. Ja takich pracochłonnych, wielowarstwowych ciast nie robię, choć bardzo lubię. Pod warunkiem, że ktoś inny zrobi :)

ewaiza

ewaiza 2013-08-10

re, fanrats to ciasto nie jest pracochlonne ,Ja kiedys bardzo dawno temu
pieklam o wiele trudniejsze i pracochlonne ale odkad jak walcze sama ze soba to juz nie pieke takich jak kiedys ciast.,chociaz nie powiem ciagnie mnie do tego bo pieczenie ciast to moje hobby.Zas gotowanie to na drugim planie bylo i jest.

jmania

jmania 2013-08-10

piękne w przekroju

danka1

danka1 2013-08-10

takiego jeszcze nie robiłam

atrami

atrami 2013-08-14

ciekawe... :) wygląda pysznie...

semara

semara 2014-04-13

Zachęcające, może wypróbuję przepis;)

dodaj komentarz

kolejne >