[34910551]

Pora na obiad. Barszcz czerwony + krokiety z kapustą. Jakie to dobre ! :)

alola11

alola11 2019-03-05

Pyszne jedzonko lubię takie);

aam57

aam57 2019-03-05

Też lubię ;)

tesia32

tesia32 2019-03-05

zjadłabym!!!!!!

baygel1

baygel1 2019-03-05

re ;Tereniu to efekt współpracy ; teściowa - synowa :)

zoltar

zoltar 2019-03-06

Oj - bardzo dobre!!!

isia2

isia2 2019-03-06

pyszny zestaw, uwielbiam

gwiazd1

gwiazd1 2019-03-07

* Po prostu pyyyyszne:)))

oliwkaa

oliwkaa 2019-03-08

...ja wierzę,że pyszne ....

baygel1

baygel1 2019-03-12

BUŁKA DROŻDŻOWA
1/2 kg mąki
3 żółtka
1/2 szklanki oleju
5 dag drożdży
1/4 l mleka
3 łyżki cukru
rodzynki
łyżka mąki krupczatki
sól
> 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przygotowanie
Rodzynki sparzyć, obtoczyć w mące krupczatce - dzięki temu rodzynki nie opadną na dno babki. Z drożdży, 1 łyżki cukru, odrobiny mleka zarobić zaczyn. Gdy zaczyn podrośnie, dodać do pozostałych składników i dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia, a następnie ponownie wyrobić.
Gdy podrośnie przełożyć do dużej foremki na babkę, do 1/2 jej wysokości. Pozostawić w cieple, aż podwoi swoją objętość, po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze około 180 stopni C. Po upieczeniu udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.

mery50

mery50 2019-03-19

Takie jedzonko tez lubię.

(komentarze wyłączone)