Z drobnicą już się uporałam. Pierniczki zrobiłam z tego przepisu ; https://www.garnek.pl/lila08/27269921/a-wiec-pierniczenie-rozpoczete
ewjo66 2018-12-17
re: Tereniu...robię lukier na oko...akurat tu nie trzymam proporcji, ale powiedzmy na taką ilość musi być co najmniej 0,5 kg paczuszka i wtedy kilka łyżek gorącego mleka i aromat....no i patrzysz jak się leję z takim lekkim opóźnieniem to dobrze...nie wiem jak to dokładnie opisać...ale nie może być bardzo wodnisty...
oliwkaa 2018-12-18
ale cudenka ... moja córka takie piecze ale nie na drożdzach więc najlepsze są swieże ,trzeba piec rano w wigilię :)
imar18 2018-12-19
Śliczne, ułożone bliziutko a nie posklejały się. Nie lukruję pierniczków żeby było mniej słodyczy ale przyznaję że takie ładniejsze.
(komentarze wyłączone)