Jesienna biedronka:)

Jesienna biedronka:)

Ciasto kruche
10 dag masła
2 żółtka gotowane
2żółtka surowe
5 dag cukru pudru
20 dag mąki 1/2 płaskiej łyżeczki proszku
Zagnieść ciasto schłodzić w lodówce

Ciasto ciemne
9 jaj 1 1/2 szklanki mąki pszennej
3-4 łyżeczki kakao
1 1/2 szklanki cukru kryształu
1 1/2 płaskiej łyżeczki proszku
Białka ubić z cukrem dodając żółtka i pozostałe składniki
Schłodzone ciasto kruche zetrzeć na tarce o dużych oczkach,delikatnie wmieszać do ciasta ciemnego upiec 2 ciasta

Ciasto jasne
Upiec jasny biszkopt z 4 jaj
Krem I
1/2 l mleka
1 budyń śmietankowy
3łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
25 dag masła
Z mleka budyniu mąki cukru ugotować budyń maslo utrzeć dodac zimny budyń
Krem2
1/2 l śmietany kremówki 1 galaretka czerwona
1 płaska łyżeczka żelatyny cukier puder do smaku
Dodatek
1 duża paczka biszkoptów
Przełożenie
ciasto ciemne- 1/3 kremu 1- ukośnie ułozyć biszkopty lekko skropić kawą pozostały krem 1 ciasto ciemne-krem II -biszkopt jasny- polew

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2013-01-14

nazwa super a ciacho rewelacja...pozdrawiam:))

mery50

mery50 2013-01-14

Pyszności.
Pozdrawiam pięknie i wraz z uśmiechem zostawiam życzenia szczęśliwego nowego tygodnia.

zoja54

zoja54 2013-01-15

Efektownie wygląda, pozdrawiam:)

ewaiza

ewaiza 2013-01-16

MILEGO DNIA

milka69

milka69 2013-01-17

wysokie ciasto,pycha!

lila08

lila08 2013-04-10

mniammm...a ja na diecie :(

lanta21

lanta21 2016-07-27

super

dodaj komentarz

kolejne >