NIEBO W GĘBIE...

NIEBO W GĘBIE...

ciasto:
2 szklanki mąki
mały kubek śmietany
pół kostki margaryny
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki soli

wierzch:
30 dag pieczarek
6 plastrów szynki
2 cebule
pomidor
ser mozzarella 2 kulki
ser żółty 8 plasterków

pesto do posmarowania ciasta:
pół słoiczka koncentratu pomidorowego (użyłam z Ogrodu Dziadunia)
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
XXX
Składniki ciasta dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na duży prostokąt. Składniki pesto wymieszać. Ciasto wyłożone do formy nakłuć widelcem i posmarować pesto. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, zesmażyć na oleju. Na podpieczone ciasto wyłożyć szynkę a na nią pokrojony w cienkie plastry pomidor. Mozzarellę pokroić w plastry i wyłożyć na pomidory. Przykryć warstwą cebulowo-pieczarkową i wstawić ponownie do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie na pieczarki wyłożyć ser żółty i piec do rozpuszczenia sera.

aguta11

aguta11 2014-01-22

mniam mniam pychotka...Pozdrawiam i miłego dnia życzę:))

monik45

monik45 2014-01-22

Ale pysznosci u ciebie.Pozdrawiam.

ewela19

ewela19 2014-01-22

Aż mi ślinka cieknie :)

alisha

alisha 2014-01-22

Ale pysznie wygląda

ewaiza

ewaiza 2014-01-22

wyglada apetycznie ze az slinka cieknie.
Anetko zmienilas zdjecie i nie poznalam Ciebie dlugo szukalam w mylach kto to ?To chociaz TY?

jmania

jmania 2014-01-22

smaczniutko u Ciebie

zoja54

zoja54 2014-01-22

Wygląda apetycznie, mniam....

polo11

polo11 2014-01-22

super - bez drożdży których zapachu nie lubię, więc na 100 % pojawi się i u mnie takie wyśmienite danie.

astra40

astra40 2014-01-22

pyszna:) dzięki za przepis:)

danka1

danka1 2014-01-23

wierzę na słowo

lila08

lila08 2014-01-25

to taka pizza ,tylko ona proszku do pieczenia...prawda?

kimeraj

kimeraj 2014-01-25

Pycha!

dorci42

dorci42 2014-01-26

Witaj Anetko twoje niebo w gębie tak jak pisałam wczoraj zrobiłam tak mi pachniało że fotki to nie zdążyłam już zrobić hehe ja tylko nie dałam pomidorów bo te kupowane o tej porze to sama chemia ale latem to owszem :) znów cos podpatrzyłam u ciebie a ty rozwijasz skrzydła i za ciasta też się wzięłaś zdolna dziewczynka:) pozdrawiam

sagat23

sagat23 2014-02-17

pół kilo mąki
3/4 letniej wody może być gazowana lub mleka
1/5 drożdży (mieszamy je z woda wymieniona wyżej żeby sie rozpuściły)
jajko
50 ml oleju lub oliwy
szczypta soli i cukru

składniki na ciasto :) prosze spróbowac :)pychotka!

dodaj komentarz

kolejne >