pasiak serowo-galaretkowy

pasiak serowo-galaretkowy

przepis
Biszkopt
3 jajka
0,5 szkl.mąki
0,5 szkl.cukru
0,5 łyżeczki proszku
Całe jajka z cukrem ubijać przez 10 minut.Następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać.Piec 20-25 minut.A jak wystygnie zdjąć z niego skórkę.
Masa biała serowa
1 kg sera homogenizowanego
2 galaretki żółte
2-3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
0,5 litra wody
Zagotować wodę z cukrami,zdjąc z ognia i wsypać galaretki wymieszać i odstawić do ostudzenia.Następnie dodać serek i dokładnie wymieszać i podzielić na 6 równych części.
Paski galaretkowe
6 galaretek ,różne kolory rozpuścić każdą osobno w 1 szkl gorącej wody
Na blaszce wyłożonej folią spożywczą wykładamy
biszkopt
pierwszą część białej masy,ma być lekko tężejąca
wstawiamy na chwilę do lodówki
na to pierwsza galaretka ,też lekko tężejąca
i znów na chwilę do lodówki i znów biała masa serkowa
i tak na przemian
Powinno być 12 warstw.

iwanka1

iwanka1 2012-05-01

Co za pracochłonne ciasto.
Udanego dnia:)))

stasia8

stasia8 2012-05-01

Też mi się wydaje że pewno dużo roboty przy nim...ale na pewno warto...

kot54

kot54 2012-05-04

pracochłonne bardzo...ale wygląda SUPER....*;*

oliwkaa

oliwkaa 2012-05-08

Efekt przepiekny !!!

dodaj komentarz

kolejne >