pasiak serowo-galaretkowy

pasiak serowo-galaretkowy

przepis
Biszkopt
3 jajka
0,5 szkl.mąki
0,5 szkl.cukru
0,5 łyżeczki proszku
Całe jajka z cukrem ubijać przez 10 minut.Następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać.Piec 20-25 minut.A jak wystygnie zdjąć z niego skórkę.
Masa biała serowa
1 kg sera homogenizowanego
2 galaretki żółte
2-3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
0,5 litra wody
Zagotować wodę z cukrami,zdjąc z ognia i wsypać galaretki wymieszać i odstawić do ostudzenia.Następnie dodać serek i dokładnie wymieszać i podzielić na 6 równych części.
Paski galaretkowe
6 galaretek ,różne kolory rozpuścić każdą osobno w 1 szkl gorącej wody
Na blaszce wyłożonej folią spożywczą wykładamy
biszkopt
pierwszą część białej masy,ma być lekko tężejąca
wstawiamy na chwilę do lodówki
na to pierwsza galaretka ,też lekko tężejąca
i znów na chwilę do lodówki i znów masa serkowa
i tak na przemian
Powinno być 12 warstw.

jagoda8

jagoda8 2012-05-01

Anetko aż ślinka leci....pięknie to ciasto wygląda.
Pozdrawiam Ciebie serdecznie.

iwanka1

iwanka1 2012-05-01

Aż ślinka cieknie:)

stasia8

stasia8 2012-05-01

Wygląda fantastycznie...

yola50

yola50 2012-05-01

ja nazwalabym to ciasto milimetrowiec.... SUPER !!!!!!!

babcia1

babcia1 2012-05-01

wygląda cudnie i na pewno pyszota czekam na przepisik..menio opluł się na widok kokoska...a teraz znów to o rany ale pyszności i piękne na dodatek..

agus35

agus35 2012-05-01

super się prezentuje:-)

bialada

bialada 2012-05-01

Imponująco wygląda i na peno smaczny .Pozdrawiam gorąco i życzę miłej majówki:)

ragata

ragata 2012-05-02

pięknie wygląda i apetycznie bardzo.. jakie równiutkie te warstwy..

dodaj komentarz

kolejne >