Sposób przygotowania:
Zamrożone filety z ryby wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić. Umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Jajko wybić na talerz, dodać przyprawę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, dokładnie wymieszać.
Przygotowane filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku z żółtym serem i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub frytkami i surówką.
Ja zjadłam z sałatką jarzynową.
Potrzebne składniki:
filet z morszczuka (2 sztuki)
sok z cytryny (1 łyżka)
jajko (1 sztuka)
Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY (0,5 łyżeczki)
ser żółty (3 dag)
bułka tarta (0,6 szklanki)
mąka pszenna (3 łyżki)
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)
olej (do smażenia)
stasia9 2016-01-24
Jeszcze nie jadłam rybki z panierką serową muszę spróbować ....re..zapraszam w moje strony na takie widoki ale w rynku też koło
Przemszy też mogą być takie widoki....pozdrawiam.....
jaworr 2016-01-24
Apetycznie to wygląda, bardzo lubię rybki, no i sałatkę.....muszę spróbować wg przepisu.... mam jeszcze karpia w zamrażarce...:))
Miłego wieczoru niezielnego życzę..:))
asiao 2016-01-24
A wiesz, że chyba spróbuję! :)
tę sałatkę to chyba nieźle zaostrzyłaś pekińską... Ciekawe jak wyszlo :)
wiska 2016-01-24
dałam trochę pekińskiej,bo po prostu nie miałam w domu kukurydzy ani groszku, ale nie jest zbyt ostra...
stasia9 2016-01-25
Pozdrawiam w taki smętny dzień....re.to nigdy nie byłaś w moich stronach musisz kiedyś mnie odwiedzić i zobaczyć....
izolek 2016-01-25
Ale się napisałaś i to jak skrupulatnie!
Ryba super - taka chrupiąca a sałatka wiadomo klasyczna nie do zastąpienia.
Narobiłaś apetytu.
stasia9 2016-01-26
Witaj...chyba podpatrzyli przepis na rybkę u Ciebie bo dzisiaj w pytaniu na śniadanie ją piękli ha ha...dobrego dnia zyczę....
(komentarze wyłączone)