Gołąbki z ryżem i mięsem

Gołąbki z ryżem i mięsem

Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.

dodane na fotoforum:

theresa

theresa 2009-11-03

pyszne ,ale ja lubie bez sosu.

jaworr

jaworr 2009-11-03

dziękuję, ja wzięłam całą blaszkę...... :))

magdabo

magdabo 2009-11-03

Czyli się spóżniłam - ale może trochę sosu zostało ?

umila

umila 2009-11-03

dawno nie robiłam....pycha

kris13

kris13 2009-11-03

Też dawno nie robiłam...ostatnio u mnie faszerowana papryka-też pychota!

asiao

asiao 2009-11-04

Może zacznę się u Pani stołować??? :)

dodaj komentarz

kolejne >