Faszerowana kapusta, taki duży gołąbek. Kroi się i podaje jak tort. Zobacz zdjęcie obok. Smacznego.
Zrobiłem z nudów pierwszy raz,,ale chyba jednak tradycyjne,,, hehehe. Przyzwyczajenia jednak zostają. Pytania jak to zrobić?
Gotujesz kapustę,,nie za dużą. Jak jest ugotowana i ostygnie wykrawasz głąba, następnie rozchylając poszczególne liście napakuj farsz między nimi i ponownie do garnka do gotowania. Jeżeli chcesz mieć pewność, że się nie rozpadnie owiń szczelnie w gazę lub ścierkę i tak gotuj. Smacznego.
dodane na fotoforum:
kot54 2012-02-19
A sos pomidorowy do tego jest ???
kkalinaa 2012-02-19
Wow... a jakie to smaczne, mniam mniam... pozdrawiam cieplutko i milutkiego życzę... ;))
nojasne 2012-02-19
Pyszności!
Pozdrawiam i smacznego życzę;-**
ezbro7 2012-02-19
pycha,bardzo lubię, a szczególnie ukiszoną główke kapustki nadziana takim mięskiem,pozdrawiam
gotujmy 2012-02-19
I nic tylko trzeba iśc do kuchni i gotować....
grejsia 2012-02-19
A ja wlasnie sie zastanawialam...co-by-tu-...... Pomysl na dzisiejszy obiad swietny!
pegasus 2012-02-19
No Piatalku
wystawiaj na stół a i markowa okowitka też się pojawi heheheh
Pozdrawiam .
elli55 2012-02-19
Pewnie smaczne...troche inne niz golabki (ale nie z dachu)
Pogodnego popoludnia i wieczoru niedzielnego.
Duzo slonca i nareszcie cieplejszych dni w przyszlym tygodniu.
Przesylam sloneczne i cieplutkie pozdrowienia:))))
ar2rek 2012-02-19
Jak zwykle u Ciebie:pomysł genialny,efekt ciekawy,a wykonanie chyba dość proste,bo chyba przekładasz liście i mięso na przemian.Myślę tylko o tym czy robisz to z obgotowanej surowej,czy kiszonej w główkach,kapusty???
iwona38 2012-02-19
PRZESLICZNE ZDJECIE !!!
POZDRAWIAM CIEPLUTKO:))
ZYCZE MILEGO WIECZORKU I SPOKOJNEJ NOCKI:))
DOBRANOC
buziaak 2012-02-19
Hmm.. Jaki amant. ? ;/
buziaak 2012-02-19
15 było 8 lutego. ;)
buziaak 2012-02-19
Hmm.. Nie o to chodzi .
Pytam co to znaczy "amant". ? .
buziaak 2012-02-19
Cały czas jestem młoda. ;)
butrym 2012-02-19
Smakowite !! Re. To w wieży widokowej w Świnoujściu, na dole jest właśnie fajna kafejka...
ar2rek 2012-02-19
re:można postawić na niej ze cztery butelki tokaju...a potem kopać!!!Sławku-nie skopałbyś lubelskiego?
Kapusta surowa czy kiszona?
buziaak 2012-02-19
Hmm.. Mi wiek 15-16 lat pasuje jak najbardziej. :)
Jestem dopiero nastolatką. Brakuje mi do staruchy. ;P
kris13 2012-02-19
Sławku,dzięki! przypomniałeś mi coś-co robiła moja Mama jak byłam dzieckiem; tylko pamiętam,że kapusta była włoska........
danus13 2012-02-19
Mniam,mniam,mniam:)))))))))
sceller 2012-02-19
zapewne mniej pracowite niż gołabki ale na pewno równie smaczne :)
rozeta 2012-02-19
to danie znam i robię od paru lat.... hehheeee.....choć jednym mnie nie zaskoczyłeś :)))))
anetka 2012-02-19
Dziekuje sprobuje zrobic Swietne danie i pieknie to wyglada ;) NIe ma to jak Tradycyjnie
kot54 2012-02-19
re: zrobiłam serek, jest bardzo smaczny....
kot54 2012-02-19
re; zupełnie inaczej smakuje z tym sosem...
robiłam już w panierce...ale z sosem lepszy.....
nie wiem czy można by dać musztardę Francuską...
ja dzisiaj dałam rosyjską, a francuską też bardzo lubię ...
andziav 2012-02-19
Postrzelali.....i efekty pirotechniczne .....też niczego sobie...
mayusia 2012-02-19
hehe to była porcja dla dzieci, zjadła większość - aż się sama zdziwiłam ;-) a raczej jest niejadkiem
andziav 2012-02-20
Ojjj warto było pomarznąć.... Było fajnie
elfiali 2012-02-20
za kims bardzo bliskim :) pozdrawiam :)
elfiali 2012-02-20
nieee :D mame mam na codzien ;)
saveri0 2012-02-20
udanego i wesołego całego tygodnia Sławek:))))pozdrawiam serdecznie i miło:)))
annnn 2012-02-20
i jak tu sie odchudzac kiedy szef kuchni takie pysznosci serwuje?
niusia1 2012-02-21
re: no pewnie,że przeżyją-to byliny - a do wiosny bliżej niż dalej; dzięki za odwiedzinki nocny marku
tuitam 2012-02-21
piatal 4 min. temu usuń | blok.
skąd się wziął?
re: ptak czy kwiat ?????
tuitam 2012-02-21
piatal 10 min. temu usuń | blok.
wiewiór zgłodniał i się obudził,,podje i pójdzie spać,,,
re: wiewiór widziała ze podjadam orzeszki ;)P
tuitam 2012-02-21
A ja kocham zimę zwłaszcza taka lodową :)))))
migi80 2012-02-21
smakowicie wygląda..
spoko 2012-02-21
Dziś niech Szef Kuchni zaserwuje mi coś lżejszego,bo wiosna idzie i trzeba linię zachować;)))
bogna1 2012-02-21
:) smacznego
werena 2012-02-21
re. nie płacz , proszę ...jeżeli masz płakać nie zniosę tego i usunę ten motor...