Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

Faszerowana kapusta, taki duży gołąbek. Kroi się i podaje jak tort. Zobacz zdjęcie obok. Smacznego.

Zrobiłem z nudów pierwszy raz,,ale chyba jednak tradycyjne,,, hehehe. Przyzwyczajenia jednak zostają. Pytania jak to zrobić?
Gotujesz kapustę,,nie za dużą. Jak jest ugotowana i ostygnie wykrawasz głąba, następnie rozchylając poszczególne liście napakuj farsz między nimi i ponownie do garnka do gotowania. Jeżeli chcesz mieć pewność, że się nie rozpadnie owiń szczelnie w gazę lub ścierkę i tak gotuj. Smacznego.

dodane na fotoforum:

kot54

kot54 2012-02-19

A sos pomidorowy do tego jest ???

jasiu46

jasiu46 2012-02-19

Jakie to pracochłonne.

maria57

maria57 2012-02-19

dobrze, że jestem już po obiedzie
dziękuję przy okazji za ananasy

kkalinaa

kkalinaa 2012-02-19

Wow... a jakie to smaczne, mniam mniam... pozdrawiam cieplutko i milutkiego życzę... ;))

dosia

dosia 2012-02-19

...fotka jak z ksiazki kucharskiej:)

nojasne

nojasne 2012-02-19

Pyszności!
Pozdrawiam i smacznego życzę;-**

ezbro7

ezbro7 2012-02-19

pycha,bardzo lubię, a szczególnie ukiszoną główke kapustki nadziana takim mięskiem,pozdrawiam

anetka

anetka 2012-02-19

rewelacyjne

gotujmy

gotujmy 2012-02-19

I nic tylko trzeba iśc do kuchni i gotować....

owca47

owca47 2012-02-19

lubię gołąbki

damek34

damek34 2012-02-19

porównamy z gołąbkami/pracochłonność/które są bardzo lubiane....

grejsia

grejsia 2012-02-19

A ja wlasnie sie zastanawialam...co-by-tu-...... Pomysl na dzisiejszy obiad swietny!

aguta11

aguta11 2012-02-19

super...rewelacja...

pegasus

pegasus 2012-02-19

No Piatalku
wystawiaj na stół a i markowa okowitka też się pojawi heheheh
Pozdrawiam .

elli55

elli55 2012-02-19

Pewnie smaczne...troche inne niz golabki (ale nie z dachu)
Pogodnego popoludnia i wieczoru niedzielnego.
Duzo slonca i nareszcie cieplejszych dni w przyszlym tygodniu.
Przesylam sloneczne i cieplutkie pozdrowienia:))))

ar2rek

ar2rek 2012-02-19

Jak zwykle u Ciebie:pomysł genialny,efekt ciekawy,a wykonanie chyba dość proste,bo chyba przekładasz liście i mięso na przemian.Myślę tylko o tym czy robisz to z obgotowanej surowej,czy kiszonej w główkach,kapusty???

evita

evita 2012-02-19

Chyba wolę tradycyjne gołąbki... miłego wieczorku...

iwona38

iwona38 2012-02-19

PRZESLICZNE ZDJECIE !!!
POZDRAWIAM CIEPLUTKO:))
ZYCZE MILEGO WIECZORKU I SPOKOJNEJ NOCKI:))
DOBRANOC

mal71

mal71 2012-02-19

swietny pomysl!pozdrawiam goraco!!

buziaak

buziaak 2012-02-19

Hmm.. Jaki amant. ? ;/

buziaak

buziaak 2012-02-19

15 było 8 lutego. ;)

buziaak

buziaak 2012-02-19

Hmm.. Nie o to chodzi .
Pytam co to znaczy "amant". ? .

kotyyy

kotyyy 2012-02-19

mniam

buziaak

buziaak 2012-02-19

Cały czas jestem młoda. ;)

butrym

butrym 2012-02-19

Smakowite !! Re. To w wieży widokowej w Świnoujściu, na dole jest właśnie fajna kafejka...

ar2rek

ar2rek 2012-02-19

re:można postawić na niej ze cztery butelki tokaju...a potem kopać!!!Sławku-nie skopałbyś lubelskiego?

Kapusta surowa czy kiszona?

aziu1

aziu1 2012-02-19

a jak we włoską zawinąć to też pychotka

buziaak

buziaak 2012-02-19

Hmm.. Mi wiek 15-16 lat pasuje jak najbardziej. :)
Jestem dopiero nastolatką. Brakuje mi do staruchy. ;P

kris13

kris13 2012-02-19

Sławku,dzięki! przypomniałeś mi coś-co robiła moja Mama jak byłam dzieckiem; tylko pamiętam,że kapusta była włoska........

danus13

danus13 2012-02-19

Mniam,mniam,mniam:)))))))))

sceller

sceller 2012-02-19

zapewne mniej pracowite niż gołabki ale na pewno równie smaczne :)

bryza

bryza 2012-02-19

Super danko :) dobrej nocki życzę :)

slawa48

slawa48 2012-02-19

Przesyłam Ci wieczorno - niedzielne pozdrowienia. Świetna fotka.....

mada31

mada31 2012-02-19

pysznosci! pozdrawiam serdecznie

dorciad

dorciad 2012-02-19

wow....fajnie wyszło.....fajnie i smacznie zarazem...........

wosiek

wosiek 2012-02-19

Ciekawe, ciekawe ;)))
Pozdrawiamy serdecznie ;)))

rozeta

rozeta 2012-02-19

to danie znam i robię od paru lat.... hehheeee.....choć jednym mnie nie zaskoczyłeś :)))))

anana57

anana57 2012-02-19

najlepiej smakuje mi jak jest młoda...

anetka

anetka 2012-02-19

Dziekuje sprobuje zrobic Swietne danie i pieknie to wyglada ;) NIe ma to jak Tradycyjnie

svenxag

svenxag 2012-02-19

aha, dzięki :D

kot54

kot54 2012-02-19

re: zrobiłam serek, jest bardzo smaczny....

kot54

kot54 2012-02-19

re; zupełnie inaczej smakuje z tym sosem...
robiłam już w panierce...ale z sosem lepszy.....
nie wiem czy można by dać musztardę Francuską...
ja dzisiaj dałam rosyjską, a francuską też bardzo lubię ...

violetka

violetka 2012-02-19

hahahhaa jestem wysportowana ......ucieknę hahah dobranoc:-))

diablo4

diablo4 2012-02-19

ale pyszności

jaworr

jaworr 2012-02-19

Nie odmówię takiej okazji, poczęstuję się...:)))

achach5

achach5 2012-02-19

...się podniesie...to mój popisowy numer ;)

jndiana

jndiana 2012-02-19

ale gołłłąb :)

andziav

andziav 2012-02-19

Postrzelali.....i efekty pirotechniczne .....też niczego sobie...

mayusia

mayusia 2012-02-19

hehe to była porcja dla dzieci, zjadła większość - aż się sama zdziwiłam ;-) a raczej jest niejadkiem

andziav

andziav 2012-02-20

Ojjj warto było pomarznąć.... Było fajnie

elfiali

elfiali 2012-02-20

za kims bardzo bliskim :) pozdrawiam :)

elfiali

elfiali 2012-02-20

nieee :D mame mam na codzien ;)

jurek08

jurek08 2012-02-20

smacznego

znajoma

znajoma 2012-02-20

Miłego poniedziałku życzę:))

eliszka

eliszka 2012-02-20

tak taki przepis tez mma , mozna tez zrobic jak roladę ;))

saveri0

saveri0 2012-02-20

udanego i wesołego całego tygodnia Sławek:))))pozdrawiam serdecznie i miło:)))

annnn

annnn 2012-02-20

i jak tu sie odchudzac kiedy szef kuchni takie pysznosci serwuje?

ankaaa

ankaaa 2012-02-20

Pięknego całego tygodnia :))

deyzi2

deyzi2 2012-02-20

Pozdrawiam w poniedziałek życząc udanego dnia :)))

nanda

nanda 2012-02-20

:)

doris01

doris01 2012-02-20

miłego nowego tygodnia życzę, a dziś fajnego popołudnia i wieczoru...:))

dorciad

dorciad 2012-02-20

a kucharz przejadł się i co będziemy teraz jeść........

niusia1

niusia1 2012-02-21

re: no pewnie,że przeżyją-to byliny - a do wiosny bliżej niż dalej; dzięki za odwiedzinki nocny marku

tuitam

tuitam 2012-02-21

piatal 4 min. temu usuń | blok.

skąd się wziął?


re: ptak czy kwiat ?????

tuitam

tuitam 2012-02-21

piatal 10 min. temu usuń | blok.

wiewiór zgłodniał i się obudził,,podje i pójdzie spać,,,

re: wiewiór widziała ze podjadam orzeszki ;)P

tuitam

tuitam 2012-02-21

A ja kocham zimę zwłaszcza taka lodową :)))))

deyzi2

deyzi2 2012-02-21

Milusiego wtorku..... pozdrawiam cieplutko :)))

migi80

migi80 2012-02-21

smakowicie wygląda..

ankaaa

ankaaa 2012-02-21

Wspaniałego wtorku życzymy ze słoneczkiem :))

spoko

spoko 2012-02-21

Dziś niech Szef Kuchni zaserwuje mi coś lżejszego,bo wiosna idzie i trzeba linię zachować;)))

wika53

wika53 2012-02-21

Miłego dnia życzę :)

syska25

syska25 2012-02-21

Pyszności:)Miłego dnia pozdrawiam cieplutko:)

bogna1

bogna1 2012-02-21

:) smacznego

werena

werena 2012-02-21

re. nie płacz , proszę ...jeżeli masz płakać nie zniosę tego i usunę ten motor...

hubik

hubik 2012-02-28

wygląda ciekawie

dodaj komentarz

kolejne >