[28210096]

BROKUŁ CHIŃSKI (chinese kale).

W przeciwieństwie do tradycyjnych brokułów, spożywane są łodygi i liście, bogate w wit. A, C oraz wapń.
W smaku przypomina brokuł i kalafior.
https://www.boston.com/lifestyle/food/articles/2009/10/21/chinese_broccoli_in_oyster_sauce/

dodane na fotoforum:

krycha2

krycha2 2014-07-25

A to ciekawostka...nie wiedziałam..

pabloz

pabloz 2014-07-25

Może jutro będę miał do obiadu :)

slav43

slav43 2014-07-25

Nie wiem dlaczego nazywa sie kale. Prawdziwe włoskie kale, to rodzaj kapusty, zreszta bardzo smacznej i zdrowej. Ale wartosci zdrowotne rzeczywiscie wielkie. Jedynie dla tych wartosci toleruję brokuły.:)))

alik61

alik61 2014-07-25

podoba mnie się:)

wojci52

wojci52 2014-07-25

Brokuły lubię, więc może i to ziółko bym polubił...

pabloz

pabloz 2014-07-25

Ja przedkładam nasze brokuły nad kalafiorem ;)

dodaj komentarz

kolejne >