Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

ogórki dowolna ilość
seler nać i korzeń
korzeń chrzanu
pietruszka nać i korzeń
marchew
cebula
papryka czerwona pokrojona w cienkie słupki
koper,gorczyca,ziele angielskie
zalewa
2 1/2 szkl wody
1/2 szkl. octu 3/4 szkl. cukru
1 łyżka soli


zalewę zagotować .Warzywa wszystkie mają być surowe pokrojone według upodobań poukładać w słoikach wraz z przyprawami.Ogórki przekrawać w zdłuż i układać pionowo pozalewać zalewą ,zamknąć.Pasteryzować 3 minuty od chwili gotowania się słoików

umila

umila 2011-07-12

Te tez są fajne i by mi smakowały:)

duszko

duszko 2011-07-12

Doceniam osoby, które się nie tylko samymi fotografiami, ale dodają przepisy. Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >