pycha!
SKŁADNIKI:
1 kg kalafiora.
1 kg kapusty.
1 kg cebuli.
1 kg papryki.
1 kg pomidorów.
1 kg marchwi.
1 kg ogórków.
1 szklanka cukru.
1/2 szklanki oleju .
1 szklanka wody.
1 łyżka pieprzu mielonego.
1 1/2 łyżki soli.
1 szklanka octu 10%.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa rozdrobnić. Kalafior podzielić na małe różyczki; kapustę poszatkować;cebulę, paprykę i pomidory pokroić na małe kawałki; ogórki zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki oprócz octu włożyć do dużego garnka i gotować na małym ogniu 20 minut. pod koniec gotowania dodać ocet. Ostudzone przełożyć do słoików, zamknąć słoiki i zagotować przez ok 5 minut.
agus35 2011-07-12
Milenko podaj jak najszybciej bo ja dzisiaj bede robila salatki wiec moze skorzystam z Twojego przepisu... pozdrowionka