2 kg małych buraków
1,5 l wody
1 szklanka octu 10 %
10 ziaren pieprzu
10 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
Buraczki gotujemy ,studzimy i obieramy ze skórki.Wode z przyprawami gotujemy ok 15 min po czym wlewamy ocet Gorącą zalewą zalewamy buraczki w słoikach i od razu zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.
* buraczki smakują wybornie,używamy ich do sałatek,a z wody wychodzi pyszny barszczyk czerwony:)
beata3 2011-07-03
Dużo radości dnia
codziennego,
spełnienia marzeń,
co do jednego.
Miłości takiej,co
świat nie widział,
zdrowia takiego,co
nikt nie słyszał.
Pieniędzy tyle,
że nie wieszz,ile,
a wszystko to
w radosną chwilę!
RADOSNEJ NIEDZIELI!!!
bea01 2011-07-03
Pyszne... Pozdrawiam, miłej niedzieli życzę:))