Buraczki Konserwowe Całe

Buraczki Konserwowe Całe

2 kg małych buraków
1,5 l wody
1 szklanka octu 10 %
10 ziaren pieprzu
10 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
1 łyżka cukru
1 łyżka soli

Buraczki gotujemy ,studzimy i obieramy ze skórki.Wode z przyprawami gotujemy ok 15 min po czym wlewamy ocet Gorącą zalewą zalewamy buraczki w słoikach i od razu zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.

* buraczki smakują wybornie,używamy ich do sałatek,a z wody wychodzi pyszny barszczyk czerwony:)

beata3

beata3 2011-07-03

Dużo radości dnia
codziennego,
spełnienia marzeń,
co do jednego.
Miłości takiej,co
świat nie widział,
zdrowia takiego,co
nikt nie słyszał.
Pieniędzy tyle,
że nie wieszz,ile,
a wszystko to
w radosną chwilę!
RADOSNEJ NIEDZIELI!!!

bea01

bea01 2011-07-03

Pyszne... Pozdrawiam, miłej niedzieli życzę:))

umila

umila 2011-07-04

mniam,lubię :)

lanta21

lanta21 2018-07-16

super

dodaj komentarz

kolejne >