"Oszukana" kremówka.
Copyright @ maska33
maska33 2024-05-18
Cukiernia, reklamująca "prawie oryginalną" ( tu pomijam) kremówkę, do jej wykonania wykorzystała zwykły budyń śmietankowy, "spulchniany" sodą oczyszczaną, a zamiast ciasta francuskiego na dół i górę zamykającą formę tego ponoć rarytasu, wykonała "gniot".
A gniot ów , który jak guma, nie da się pokruszyć, rozdzielić widelczykiem, a nawet są trudności osoby sprawnej i silnej, by go pokonać nożem(o zgrozo).
Dlatego tą wiedzą dzielę się z Wami, aby tradycyjna nazwa (pewien przymiotnik z nazwy litościwe pominąłem) kremówki, nie była głównym powodem zakupu tego gniota.
Chyba , że (tylko) za odpuszczenie grzechu, dotyczącego nieumiarkowaniu owego konsumenta w jedzeniu.
Tu, wybaczcie, nie było powodu, do użycia słów:smacznego.
Zapewniam!
asiao 2024-05-18
No właśnie o tym mówię... u mnie .. . jak nacisnąć tę gumową warstwę, to nie pęka, tylko krem wyłazi na wszystkie strony... :P