Kiełbaski z mięsa mielonego

Kiełbaski z mięsa mielonego

Składniki

Porcja dla: 4-5 osób
300 g chudego mięsa mielonego (cielęciny)
sól
1 cebula
peczek natki pietruszki
300 g mielonej wieprzowiny
1 łyżeczka Musztarda sarepska
2 łyżeczki Przyprawa do mięsa duszonego w torebce
1 łyżeczka Pieprz czarny mielony w sloiczku
Step 2:
2 łyżki posiekanego koperku
4 łyżki stopionego masła
500 g jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania

Wymieszać oba rodzaje mięsa, dodać drobno posiekaną cebulę, roztarty czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Z masy mięsnej uformować wałeczki grubości 2-3 cm. i nabijać je na metalowe szpikulce.
Opiekać na grillu ze wszystkich stron ok. 10 min.
Czosnek na sos rozetrzeć, wymieszać z jogurtem, stopionym masłem i posiekanym koperkiem.