Kurczak chapacci

Kurczak chapacci

Składniki

kurczak, 1 szt
cebula duza, 1
curry, 1 Lyzka
Przecier pomidorwy, 1
sol, 1
olej, 1
woda, 1
czosnek, 1
cukier, 1
ryz, 1 op

Przygotowanie

Kurczaka pokroic w calosci na drobne czesci.Podgotowac 20 minut.Nastepnie odlac wode i dolac oleju tak aby kurczak smazyl sie w nim.
W czasie smazenia posypac sola i curry.Dodac pokrojona w kostke cebul i czosnek.Smazyc na malym ogniu do czasu zarumienienia cebuli.Curyy powinno byc tyle zeby potrawa nabrala koloru zolotego.
Nastepnie dolac wody tak aby pokryla rurczaka w garnku i gotowac do miekkosci.Na koniec dodac przecier pomidorowy i szczypte cukru.Sos powinien wyjsc lekko gesty.Podawac z ryzem.Zycze smacznego.