Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Składniki

kurczak bez kości
pieczarki 50 dag
jajko 1 sztuka
ser żółty 15 dag
bułka tarta 5 łyżeczek
natka pietruszki
przyprawa do kurczaka
papryka słodka
papryka ostra
pieprz

Przygotowanie

Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny.
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.

Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.

Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

Sczepić kurczaka wykałaczkami.

Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.