Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki

jajka 4 szt
pieczarki 3-4 szt
ser żółty 2 plastry
cebula kawałek
szczypiorek
rzeżucha
masło, olej
sól, pieprz
bułka tarta

Przygotowanie

1. jaka ugotować na twardo, wystudzić, ostrym nożem przekroić na pół (uważać żeby skorupka się nie pokruszyła), łyżeczką wyjąć jajka, skorupki odłożyć, jajka pokroić w drobną kosteczkę,
2. cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić, posolić i popieprzyć,
3. ser, rzeżuchę i szczypiorek pokroić, dodać wraz z pieczarkami do jajek, doprawić wg własnego smaku,
4. skorupki napełnić farszem, ubić delikatnie żeby się nie wysypał, zanurzyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,





smacznego