Pierś kurczaka faszerowana musztardą i mozzarellą

Pierś kurczaka faszerowana musztardą i mozzarellą

Składniki (na 4 porcje):
4 piersi z kurczaka
125 g mozzarelli
łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
8 plastrów wędzonego boczku
sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz

Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, czyścimy i osuszamy. Mozzarellę kroimy w kostkę, mieszamy z musztardą. W każdym filecie robimy kieszonkę, umieszczamy w niej nadzienie i spinamy dokładnie wykałaczkami. Każdą pierś oprószamy solą i pieprzem, obwijamy dwoma plastrami boczku i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 25 minut w temp. 180-200 stopni. Danie najlepiej podawać z ryżem i lekką sałatką na bazie pomidorów. Skorzystałam z przepisu 'Filozofii Smaku'. Smacznego.