Sałatka z porów

Sałatka z porów

Składniki:
2-3 sztuki pora sałatkowego (biała i jasno zielona część)
1 mała puszka kukurydzy
4-5 sztuki ogórka konserwowego
mały słoiczek grzybków marynowanych
1 jabłko
5 jajek
majonez
1 puszka groszku konserwowego (opcjonalnie)
15 dkg żółtego sera (opcjonalnie)
drobno posiekaną natkę pietruszki (2 łyżki )

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, a gdy wystygną, kroimy w drobną kostkę. W kostkę kroimy również grzybki, jabłko i ogórki. Por dokładnie myjemy, kroimy w cieniutkie krążki i spażamy gorącą wodą. Ser trzemy na grubych oczkach tarki (ja tym razem seru nie dodałam). Do składników dodajemy odcedzony z zalewy groszek i kukurydze. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku natką pietruszki solą i pieprzem. Smacznego.