Duszone roladki schabowe

Duszone roladki schabowe

Skladniki : schab pokrojony w plastry o szer. ok. 1 cm, 8
papryka czerwona pokrojona w paski, 1
kiszony ogórek pokrojony wzdłuż na 4, 2
cebula pokrojona w piórka, 2-3
sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, maggi, bazylia
czosnek, 2 ząbki (w całości)
olej do smażenia
masło, 1 łyżka
mąka
kostka rosołowa, 1
grzybki suszone, 2-3
można dodac pieczarki, 2
Przygotowanie
Każdy plaster mięsa delikatnie rozbic, posolic, ułożyc na nim pasek papryki, ogórka kiszonego i piórka cebuli. Zawinąc w roladki, spiąc wykałaczkami. Oprószyc mąką, obsmażyc na złoto na oleju.
W rondlu zagotowac 1 l wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem, liściem laurowym (i poszatkowanymi pieczarkami) oraz pokruszonymi suszonymi grybkami.
Do rondla przełożyc zezłocone roladki, dodac maggi, bazylię, dusic na wolnym ogniu.
Pozostałą cebulę zeszklic na maśle razem z czosnkiem, dodac do mięsa i dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami, puree i surówką. Smacznego.

ona11

ona11 2017-03-30

pyszne

lanta21

lanta21 2018-02-03

pychotka

dodaj komentarz

kolejne >