Sałatka z grillowanym bakłażanem

Sałatka z grillowanym bakłażanem

Składniki:
2 bakłażany
200 g suchej cieciorki (można użyć z puszki)
mała główka sałaty masłowej
połowa słoiczka pomidorów suszonych
4 pomidory
oliwki
starty ser mozzarella
kilka łyżek zalewy z suszonych pomidorów
sól
pieprz
oliwa
świeże zioła (bazylia, pietruszka)

Suchą cieciorkę, moczymy przez noc w wodzie, następnego dnia gotujemy do miękkości przez godzinę. Umyte bakłażany kroimy w plasterki, solimy, pozostawiamy na sitku na 30 minut. Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę, umytą sałatę rwiemy dłońmi na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w kostkę.
Bakłażany myjemy, osuszamy, polewamy zalewą z pomidorów, grillujemy na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
Składniki sałatki mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy tartą mozzarellą i polewamy odrobiną oliwy.
Smacznego.