Składniki:
500 g pomidorków koktajlowych
1 opakowanie mini mozzarelli 150 g
kilkanaście listków bazylli
kilkanaście czarnych oliwek
Sos:
2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
łyżeczka kaparów
2 suszone pomidory z zalewy
łyżeczka miodu
sól
pieprz
Pomidorki myjemy, wrzucamy do dużej miski, dodajemy mozzarellę i oliwki. W wysokim, wąskim naczyniu umieszczamy składniki sosu, blendujemy na gładko. Sosem polewamy sałatkę, mieszamy. Sałatkę dekorujemy świeżymi liskami bazylii.
ps. Płynne składniki sosu możmy umieścić w małym słoiczku, dodając, sól i pieprz.
Zakręcamy i porządnie mieszamy. Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę, podobnie kapary.
Smacznego.