Tortille z mięsem mielonym

Tortille z mięsem mielonym

Składniki:
(4 tortille)
4 placki tortilla
300 g mięsa mielonego wołowego
łyżeczka papryki w proszku
ząbek czosnku
sól
pieprz

Dodatki:
1 pomidor
połowa świeżego ogórka
połowa małej czerwonej cebuli
połowa sałaty lodowej
połowa avocado
mała papryczka chilli
świeże zioła (pietruszka, szczypiorek)
keczup

Sos czosnkowy:
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku

Mięso smażymy przez kilka minut na odrobinie oleju, dodajemy paprykę i wyciśnięty ząbek czosnku. Tuż przed końcem smażenia, przyprawiamy solą i pieprzem.
Pomidora myjemy, kroimy w kostkę, ogórka obieramy kroimy w palserki, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, awokado obieramy, kroimy w kostkę.
Składniki sosu mieszamy w miseczce.
Tortille podgrzewamy na patelni grillowej.
Na każdym placku rozsmarowujemy sos czosnkowy, rozkładamy warzywa, zioła, mięso, polewamy keczupem. Zwijamy w rulon, podwijając spód tortilli do środka.
Podajemy natyczmiast.
Smacznego.