Rolada serowa z piersią kurczaka i szpinakiem

Rolada serowa z piersią kurczaka i szpinakiem

Składniki:
4 jajka
30 dag startego sera żółtego
3 łyżki majonezu

1 podwójna pierś z kurczaka
100 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
sól
pieprz

Jajka krótko ubijamy, dodajemy majonez oraz ser, mieszamy. Dużą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie rozkładamy ciasto, tworząc prostokąt. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy, delikatnie odrywamy od papieru, odwracamy, ponownie umieszczamy na papierze i studzimy.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i rozcinamy na cieńsze plastry następnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy papryką, solą oraz pieprzem.
Na maśle dusimy szpinak z czosnkiem, przez kilka minut. Na wystudzone ciasto serowe rozkładamy mięso, na mięso szpinak, zwijamy dłuższą stroną w rulon. Pieczemy przez 40 minut
​w 180 stopniach.
Roladę kroimy gdy lekko przestygnie.
Smacznego.