Slimaczki z ciasta francuskiego z serem zoltym I salami;)

Slimaczki z ciasta francuskiego z serem zoltym I salami;)

Składniki:
375g ciasta francuskiego
125g żóltego sera
100g salami w plasterkach
5 połówek suszonych pomidorów
1 roztrzepane jajo
2-3 łyżki sezamu

Żółty ser zetrzeć na tarce. Pomidory osączyć z zalewy i pokroić w paski.

Ciasto rozwinąć. Rozsypać na nim równomiernie ser. Na serze ułożyć salami, a na salami rozrzucić pokrojone pomidory. Ciasto ciasno zwinąć w roladę,zawinąć w papier dopieczenia. Wsadzić do zamrażarki na 10 minut.

Schłodzone ciasto pokroić w plastry ok. 2cm. Posmarować roztrzepanym jajem, zanurzyć w sezamie. Ułożyć w odstępach na blasze (nie powinna być nagrzana) wyłożonej pergaminem. Piec w 190-200°C z termoobiegiem przez ok. 20-25 minut. 3 minuty przed końcem pieczenia obrócić ostrożnie na drugą stronę.

Smacznego!