Duszony kurczak z warzywami

Duszony kurczak z warzywami

Składniki
pierś z kurczaka 400 g
Rosół z kury Knorr1 szt
papryka czerwona1 szt
cukinia0.5 szt
marchewka1 szt
cebula1 szt
woda1 szklanka
olej do smażenia3 łyżki
Krok 1
Marchewkę pokrój w pół plastry, a resztę warzyw i kurczaka - w kostkę o wielkości ok. 2 cm.

Krok 2
Pokrojonego kurczaka oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor. Dodaj warzywa, wszystko razem smaż aż warzywa będą miękkie, co jakiś czas mieszając. Dodaj oregano.
Duszony kurczak z warzywami – krok NaN
Krok 3
Potrawę podlej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr. Całość duś jeszcze przez ok. 4 minuty aż mięso będzie gotowe.