"zupa królewska z pulpecikami"

"zupa królewska z pulpecikami"

Składniki

mięso mielone, 1 kg
woda, 3l
Pory (biała część), 3szt
Pieczarki (lub świeże grzyby z lasu), 0,5kg
masło (do smażenia), 2-3łyżki
Serek topiony (pieczarkowy lub śmietankowy), 3szt- te długie, prostokąciki
sos sojowy, kilka kropel
sól, pieprz, (do smaku)

Przygotowanie

Mięso mielone doprawić tak jak na pulpety. Z gotowej masy formować malutkie pulpeciki. Wodę zagotować z 2-ma kostkami rosołowymi. Na gotującą wodę wrzucić pulpeciki i gotować ok. 15min.
Pory(w krążki) i pieczarki(w kostkę) pokroić, podsmażyć na maśle i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości.
Serki roztopić w wywarze z zupy i z ciepłą wodą( niepełna szkl.) Wlać do zupy i jeszcze chwilkę podgotować. Doprawić do smaku + kilka kropel sosu sojowego.
Smacznego!

ewaiza

ewaiza 2017-03-07

musze taka ugotowac zupke

laura5

laura5 2017-03-10

WiTaMy WaS w sLOnEczNY PiATkOwY PoRaNeK

dodaj komentarz

kolejne >