KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI

KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI

Czas przygotowania: 20 minut
Składniki (1 porcja)

100g kaszy gryczanej
150g piersi z kurczaka
1 cebula
1 ząbek czosnku
garść suszonych grzybów
garść startego żółtego sera
ulubiona przyprawa Ten Smak
łyżeczka suszonego tymianku
Przygotowanie

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę smażymy na patelni z ulubioną przyprawą. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dokładnie mieszamy. Ugotowaną kaszę umieszczamy w żaroodpornym naczyniu, dodajemy grzyby, zawartość całej patelni i żółty ser oraz tymianek. Wszystko razem mieszamy i zapiekamy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy z ulubionym warzywem lub surówką.

Wartości odżywcze

Białko: 51g
Węglowodany: 63g
Tłuszcze: 10g
Energia: 557 kcal