U  mnie z kaszą gryczaną i  surówką z czerwonej kapusty z ja...

U mnie z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty z ja...

Składniki : ( 2 porcje )

* 400 chudej wołowiny ( ja swoją pokroiłam w kawałki, ale możesz użyć plastrów ),
* 1 duża cebula,
* 250 ml bulionu,
* 1 łyżeczka ostrej papryki,
* 1 łyżeczka słodkiej papryki,
* sól, pieprz,
* 2 łyżki oliwy do smażenia,

Przygotowanie :

Wołowinę umyj, pokrój na kawałki lub cienkie plastry, przypraw solą, pieprzem i papryką.
Obsmaż mięso na brązowo, przełóż do garnka zalej bulionem. Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny, do czasu aż mięso będzie miękkie.