Błyskawiczne curry z kurczaka z dodatkiem kukurydzy

Błyskawiczne curry z kurczaka z dodatkiem kukurydzy

SKŁADNIKI

3/4 kg piersi kurczaka
2 średniej wielkości cebule
puszka (400 ml) mleka kokosowego
1 szklanka kukurydzy z puszki
2 czubate łyżki gotowej czerwonej pasty curry
4 łyżki oleju
sól

do podania:
drobno posiekana natka pietruszki



Umyte i osuszone mięso pokrój na kostkę o boku 2 cm. Obraną cebulę pokrój na cienkie piórka.
W woku lub dużej patelni silnie rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, delikatnie posól i smaż cały mieszając przez minutę, aż się lekko zeszkli. Dodaj pastę curry, wymieszaj, smaż przez pół minuty.
Dodaj mleko kokosowe, kawałki kurczaka, wymieszaj, doprowadź do wrzenia. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut (aż mięso się ugotuje).
Do curry dodaj kukurydzę i wymieszaj. Danie jest gotowe :)
Podawaj posypane natką pietruszki.