teraz będzie po francusku :)

teraz będzie po francusku :)

Zrobiłam pierożki z ciasta francuskiego, z nadzieniem
ze szpinaku, cycka kurzego (ponoć)
i sera camembert z dodatkiem chili - President.
Zabrakło nadzienia (konkretnie szpinaku), więc miałam zrobić pozostałe na słodko, z dżemem porzeczkowym. Jednak coś mnie skusiło, żeby użyć schłodzonego... bigosu - wyszły rewelacyjne niby-kapuśniaczki :)
Do tego barszczyk czerwony (ostatecznie instant) i obiad lub przystawka dla gości gotowa.
Przepis oczywiście zaczerpnęłam z Garnka.
Dziś zamiast barszczyku- półwytrawne, bo też czerwone ;)

Częstujcie się. Na śniadanie też się nadaje, ale lepiej bez wina. To już nie będzie całkiem po francusku.

zezem

zezem 2016-04-19

Widzę że nie tylko ja grubo po północy "garnkuję" :)
Do tego robisz apetyt przed spaniem :)
Dobranoc :)

mpmp13

mpmp13 2016-04-19

Pyszności przygotowałaś. A tak na marginesie jak we Francji się jeździ skoro wino pije się "jak wodę" ? Tylko kapuśniaczka przegryzę i sidam za kierownicę.

ijkk1

ijkk1 2016-04-19

takie pyszności od rana ,to do wieczora mi boczków przybędzie hi hi - pozdrowienia przesyłam (*,*)

oldham

oldham 2016-04-19

Smakowite...dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)

madziak

madziak 2016-04-19

Dla mnie na talerzyku - dla Was pełna micha ;-)
Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy!
Są dietetyczne, to boczków (!) nie przybędzie, bez obawy Reniu :)

kasiaaa

kasiaaa 2016-04-19

smacznego:-)...ja się zapatrzyłam na talerzyk w maki, cudny:-)

dosiak

dosiak 2016-04-19

Oj smaku narobiłaś :)...Re. przepis na muffiny omletowe juz pod zdjęciem - sorry ze to tyle trwało - musiałam znaleźć kartkę z przepisem :):):), pozdrawiam cieplutko bo zimno u nas :)

kasiaaa

kasiaaa 2016-04-19

re: to klon:-)

beleza

beleza 2016-04-19

A ja Madziu od 1992r stricte witarianizm (nie mylić z wegetarianizmem) ! i jest mi z tym wspaniale. Zapraszam na kiepskie zdjęcia i spektakularną muzykę :)))
Marek

halka

halka 2016-04-20

Robię podobne ale do szpinaku używam sera riccoty.

dalia22

dalia22 2016-04-20

Ale pyszności :) może kiedyś skorzystam , na razie nie mam czasu na pichcenie :(

zwiecha

zwiecha 2016-04-20

Talerzyk jak u Makowej Panienki
;)

agus63

agus63 2016-04-21

Ze wszystkich języków na świecie najbardziej lubię "po francusku" ;) Ale broń Boże - na słodko! Ma być wytrawnie i ostro.... I oczywiście na czerwono. Barszcz lub wino, a najlepiej razem - "cuzamen - do kupy". Tylko mi zdrowiej szybko! :)

sonyh50

sonyh50 2016-04-21

Nie dla mnie takie pyszności.Pozdrawiam

lidia23

lidia23 2016-04-24

ja to lubię takie rzeczy ale na słodko;)))

pozdrawiam Cię ciepło i życzę miłego popołudnia!

(komentarze wyłączone)