na obiad pierogi z soczewicą i czerwony barszcz

na obiad pierogi z soczewicą i czerwony barszcz

30 dkg pieczarek
20 dkg soczewicy
duża cebula
łyżka masła
2-3 łyżki bułki tartej
jajko
sól i pieprz do smaku
sos sojowy (nie dałam bo nie miałam)

Soczewicę zalać wodą na 2-3 godz. odcedzić. Zalać małą iliścią wody ugotować.Cebulę i pieczarki usmażyć na maśle, wymieszać z ugotowaną soczewicą, dodać pieprz, sól, jajko i tartą bułkę, i sos sojowy.
ja zrobiłam z grzybami leśnymi dałam więcej jak w przepisie, pierogi wyszły naprawdę smaczne - polecam.
pierogi po ugotowaniu polałam zasmażonym pokrojonym boczkiem

dodane na fotoforum:

iwaaa

iwaaa 2014-03-14

zapewne smakują wspaniale :),pozdrawiam

ania03

ania03 2014-03-14

nie jadłam...ale zazdroszczę piknych pierogów...u mnie to zawsze jakieś kaszaloty powykręcane powychodzą:)

danutaw

danutaw 2014-03-14

śliczne te Twoje pierożki, jak z foremki.., superowo wyglądają a smakują chyba wyśmienicie!!!)
Pozdrawiam, pięknego popołudnia życzę :)))

choco13

choco13 2014-03-14

Piekne pierozki,usmialam sie z wpisu ania03 ze kaszaloty...Twoje rzeczywiscie jak z obrazka:) Milego weekendu..

halinag

halinag 2014-03-14

Pięknie uformowane w zakładki i na pewno pyszne...pozdrawiam:))

ewaiza

ewaiza 2014-03-14

jakie piekne pierogi poczynilas

himitsu

himitsu 2014-03-14

Wyglądają bardzo ładnie a czy też tak smakują?

majaha

majaha 2014-03-14

Moc serdeczności...Tobie posyłam ♥

niusia1

niusia1 2014-03-15

pyszne pierożki bo swojskie- tak jak mój żurek;

kimeraj

kimeraj 2014-03-19

Z soczewicą nie jadłam jeszcze......

mniampl

mniampl 2014-03-26

(y)

mniampl

mniampl 2014-03-26

LUBIĘ TOOO!!! :)

dodaj komentarz

kolejne >