Wiosenne smakołyki

Wiosenne smakołyki

Ostatnie z wielkanocnego „zajączka” :)

asiao

asiao 2024-04-11

Twój motylek w wiosennym kolorze jest uroczy :) Snuje złotą nitkę szczęścia i przerabia słodki nektar na cukierki :) No i wywołuje uśmiech.. :)

znajoma

znajoma 2024-04-11

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

ewulka

ewulka 2024-04-11

u mnie też jeszcze są słodkości wielkanocne ,stanowczo ich za dużo :)
udanego dnia :)

jendrus

jendrus 2024-04-11

asiao... Dziękuję :) Wiosna i motylki to bardzo dobrany i radosny duet :)

jendrus

jendrus 2024-04-11

ewulka... A u nas za dużo wędlin ;) Czas najwyższy na bigos :)

ewulka

ewulka 2024-04-12

re:wędliny też zostały :)
udanego weekendu :)

spider6

spider6 2024-04-12

Mniam same słodkości, a motylek dodaje uroku.;))
...Cudownego weekendu życzę.;)

ankaaa

ankaaa 2024-04-12

Pięknego popołudnia życzę i ciepło pozdrawiam :))

daro50

daro50 2024-04-12

....albo na fasolkę po bretońsku :)

fantazi

fantazi 2024-04-12

Robisz nam tu smaka :)
Miłego i pogodnego weekendu życzę ☼☼☼

jendrus

jendrus 2024-04-17

Daro... Fasolka po bretońsku to świetny pomysł. Prosta i szybka w wykonaniu. Dobrze przyprawiona smakuje doskonale. Ale bigos ma coć, czego fasolka mieć nie może: nuty staropolskiej :) Bigos to nasza narodowa potrawa a "staropolskość" jest na fali ;) Wędliny staropolskie, smalec staropolski. Nie wyobrażam sobie staropolskiej fasolki po bretońsku ani fasolki mysliwskiej po bretońsku ;) Powiem krótko: to dwie doskonały potrawy :) Masz rację, kotka ma mądrość w oczach, cwana bestyjka :)
Ciekawostka: Węgrzy mają coś w rodzaju bigosu i nazywają to szegediner gulasz. Jest robiony z kapusty kiszonej i z reguły z jednego rodzaju mięsa i w dodatku z... tłustą śmietaną. Nie powiem, dobrze smakuje, ale gdzie mu tam do naszego, staropolskiego bigosu ;)

dodaj komentarz

kolejne >