https://www.garnek.pl/irusia/26326271/potrawka-z-watrobki-z-ryzem
30 dag wątróbki drobiowej
20 dag pieczarek
1 cebula
70 ml śmietanki kremówki
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 torebka ryżu
każdy ze składników pokroić w malutką kosteczkę usmażyc osobno najlepiej na masełku
ryz ugotowac na sypko
nastepnie wszystkie składniki oprócz ryzu przełożyc na patelnie w ktorej smażyła się wątróbka wymieszac wlać śmietanke i wsypać pietruszkę i chwilkę pogotowac 2-3 min doprawic solą i pieprzem do smaku i wylać na ryż przygotowany na talerzu
steve62 2015-08-29
NIE LUBIĘ WĄTRÓBEK (JAKICHKOLWIEK) I NIE JADAM, ALE PRZYZNAM , ŻE FAJNIE TO WYGLĄDA. ZRESZTĄ TYCH WĄTRÓBEK TUTAJ NIE ZA WIELE AKURAT. SĄ ZA TO INNE FAJNE SKŁADNIKI. TAK CZY TAK WYGLĄDA PYSZNIE:-)))