marynują się żeberka

marynują się żeberka

Żeberka posypać przyprawą do żeberek( ja daję z firmy Appettita). W naczyniu roztopić pół kostki masła, dodać 2 płaskie łyżki miodu, 2-3 łyżki sosu sojowego, wymieszać, lekko przestudzić. Zalać żeberka, skropić oliwą i nieco octem winnym. Zostawić pod przykryciem w lodówce przez kilka godzin. Piec w temp.160-170 st.C do miękkości żeberek. Uwaga! miód lubi się przypalać, więc pilnować by się za mocno nie skrystalizował. Życzę smacznego!

dodane na fotoforum:

alfreda

alfreda 2010-08-12

pozdrawiam

micha3

micha3 2010-08-12

Ale tu klori....uf....

ewa29e

ewa29e 2011-04-05

pychota

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >