Wiśnie wydrylowane będzie konfitura...

Wiśnie wydrylowane będzie konfitura...

raz przesmażone w syropie jutro drugi raz i pasteryzacja...wg.przepisu Siostry Anastazji...

zawsze zasypywałam cukrem na 12 godzin...teraz jedną porcję zrobiłam inaczej

dodane na fotoforum:

adam24l

adam24l 2013-07-12

Smacznego
Miłego weekendu.Zapraszam do głosowania na top10 i nowości.

blumm

blumm 2013-07-12

będzie pyszna

kimeraj

kimeraj 2013-07-12

Ja wiśnie zasypuję cukrem i podgrzewam aż puszczą sok. Przekładam je do słoików lekko uciskając, a sok dosładzam i wlewam do osobnych słoików. Sok później mam do różnych celów, a wiśnie są do ciasta :))

halinag

halinag 2013-07-12

nie smażych tych wiśni Kasiu?

kimeraj

kimeraj 2013-07-12

Nie Halinko :))

halinag

halinag 2013-07-12

następne zrobię po Twojemu Kasiu:))

lilaroza

lilaroza 2013-07-12

Mnie to czeka ;)...a konfitury bardzo lubię :):)

lilaroza

lilaroza 2013-07-12

pytanie do Kasi ...... czy te ubite w słoiczku wiśnie pasteryzujesz ?...czy sok też ????

halinag

halinag 2013-07-12

tak Halinko...

danka1

danka1 2013-07-12

lubię wisienki i o dziwo zupkę wiśniową z wisienkami

halinag

halinag 2013-07-12

zupki owocowej przyznam się nie jadłam..

evita

evita 2013-07-13

Halinko, pracowita jesteś...

stasia8

stasia8 2013-07-13

Swoich wiśni nie mam...a na razie są drogie...więc jeszcze poczekam z ich kupnem...

tenia45

tenia45 2013-07-14

Mniammm lubie wisniowa...

dodaj komentarz

kolejne >