[33221587]

...będzie pstrąg w zalewie octowej :-)

zalewa:
1 litr wody
1 i 1/4 szklanki octu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka maggi
1 łyżeczka vegety
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz ...ziarenka lub zmielony (wg uważania)

cebula pokrojona w krążki....

zalewę zagotowujemy z cebulą i zalewamy rybkę :-)


Nie wiem jak długo zajmie mi spożywanie ryby, więc pasteryzowałam słoiki ok. 1 godziny w temp. ok.100-110 st. w piekarniku...wtedy mogą stać dłużej...

zibidzi

zibidzi 2017-07-26

Kiedyś też robiłem okonia w zalewie octowej .
Ale to było już dość dawno i nie pamiętam
przepisu na zalewę .
Na pewno nie dawałem aż tylu dodatków .
Tęż były smaczne i tworzyła się taka galaretka .
Teraz minęła mi pasją wędkarska i nawet
nie wykupywałem zezwolenia na pobliskie
jeziorka to nie łowię ani okoni ani szczupaków
i dawno też nie byłem na dorszach mimo
że odwiedzam czasami wnuczka nad morzem .
Dopada mnie SKS (starość Qrwa starość)

tebojan

tebojan 2017-07-26

Dobre pod procenty...

dodaj komentarz

kolejne >